kolik oktanů je nejlépe brát
Re: kolik oktanů je nejlépe brát
Máš pravdu. Každopadne to teraz skúsim odsledovať, aká bude spotreba, koľko prejazdím... A potom skúsim natankovať na OMV. Asi len takto to zistím...
Opel Astra H 1,6 16 ventil + LPG
- Reklama
Ahoj kolegáčci,
mám jeden dotaz maličko jinýho ražení, tedy ne na benzíny typu "V" apod. oktanovýho čílsa 95, ale zkoušeli jste někdo tankovat 98 nebo 100 oktanů? Co na to vaše auto? Já mám astřičku teprve krátce a nevím co si můžu dovolit nebo jaký jzou zkušenosti.
Mám asi půl roku starou služební fábku 1,4 16V, najeto 40 tis. km, kde v papírech píšou 95 oktanů jako "minimální" oktanový číslo, max. nikde uvedený není. Zkusil jsem to a natankoval Vervu u Benziny (100oktanů) a pánové, děly se věci.
Nejen, že to míň žere (hlavně na delší vzdílenosti), ale krásně se vytáčí a má znatelně větší zátah. Max. výkon u tohoto motoru píšou při 5000 otáčkách, ale už na jejich hranici se motor s 95kou zadýchává a nemá smysl ho dál točit a trápit, kdežto se 100kou si nechá říct a mnohdy jsem byl překvapenej, jak rychle jsem na max. a zastaví mě omezovač otáček a věřte, že ho takhle vysoko netrápím shcválně. Prostě to tam nejednou je a při předjíždění napráskám i 1,9 TDI.
Co na to oplík, máte někdo zkušenost?
mám jeden dotaz maličko jinýho ražení, tedy ne na benzíny typu "V" apod. oktanovýho čílsa 95, ale zkoušeli jste někdo tankovat 98 nebo 100 oktanů? Co na to vaše auto? Já mám astřičku teprve krátce a nevím co si můžu dovolit nebo jaký jzou zkušenosti.
Mám asi půl roku starou služební fábku 1,4 16V, najeto 40 tis. km, kde v papírech píšou 95 oktanů jako "minimální" oktanový číslo, max. nikde uvedený není. Zkusil jsem to a natankoval Vervu u Benziny (100oktanů) a pánové, děly se věci.
Nejen, že to míň žere (hlavně na delší vzdílenosti), ale krásně se vytáčí a má znatelně větší zátah. Max. výkon u tohoto motoru píšou při 5000 otáčkách, ale už na jejich hranici se motor s 95kou zadýchává a nemá smysl ho dál točit a trápit, kdežto se 100kou si nechá říct a mnohdy jsem byl překvapenej, jak rychle jsem na max. a zastaví mě omezovač otáček a věřte, že ho takhle vysoko netrápím shcválně. Prostě to tam nejednou je a při předjíždění napráskám i 1,9 TDI.
Co na to oplík, máte někdo zkušenost?
Naposledy upravil(a) pueblo dne 01 úno 2010, 14:16, celkem upraveno 1 x.
Občas natankuju lepší ( 98okt. ) benzín . Proto , že kvalita a znečistění benzínů i od renomovaných čerpaček je na chování auta znát . Nedej bože , když je v benzinu voda , jak se to stalo mě ( bohužel nevím co to bylo za pumpu ) Auto po nastartování chcípalo , nešlo pak nastartovat , provoz jakoby na 2 - 3 válce , cukatura . Následoval líh do nádrže a několik nádrží Shell Wpower 95 a výměna palivového filtru ( byla to Astra F ) .
Léčba zabrala na 100% a od té doby pokoj . A taky od té doby tankuju pouze u značkových čerpadel a zatím provoz OK . A tak 85 okt. nejvíc pociťuji na pružnějším chování auta . Spotřebu nesleduju . Nejvíc spokojen jsem s 98 z Agipu a jinak zatím důvěřuju Shellu , že má benzín , jak propagují kvalitní .
Léčba zabrala na 100% a od té doby pokoj . A taky od té doby tankuju pouze u značkových čerpadel a zatím provoz OK . A tak 85 okt. nejvíc pociťuji na pružnějším chování auta . Spotřebu nesleduju . Nejvíc spokojen jsem s 98 z Agipu a jinak zatím důvěřuju Shellu , že má benzín , jak propagují kvalitní .
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Len pre doplnenie, keď mi auto robilo problémy pripisoval som to sviečkám, keďže mi aj chybu napísalo, že slabo zapaľuje, ale teraz som natankoval ECO+ a auto jazdí ako by nič. Takže asi z toho vyplýva, že Jurki a Flaga nie sú úplne v poriadku. A bolo to teda sakra cítiť. Teraz sa mi tá chyba už aj vymazala po čase.
Pokiaľ ide o ubehnuté km, tak pri tankovaní na Jurki som prešiel 350km, pri tankovaní na Slovnaft som spravil 445. Trasa tá istá. Takže keď som to tak rátal, tak 100 km ma s jurki stojí 3,9€ a so Slovnaft 4,1€ ale bez starosti.
Pokiaľ ide o ubehnuté km, tak pri tankovaní na Jurki som prešiel 350km, pri tankovaní na Slovnaft som spravil 445. Trasa tá istá. Takže keď som to tak rátal, tak 100 km ma s jurki stojí 3,9€ a so Slovnaft 4,1€ ale bez starosti.
Opel Astra H 1,6 16 ventil + LPG
všem doporučuji přečíst tenhle článek http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006021903 je to tam pěkně vysvětlené... 

Opel Astra H 1.8 92kW Z18XE
Dobrej článek, dobře napsanejKoleen píše: