kolik oktanů je nejlépe brát

goort

kolik oktanů je nejlépe brát

Příspěvek od goort »

Zdravím pánové, do mojí 1,8 16V/LPG beru zatím natural 95. I když mně slouží jen pro startování. Myslíte, že je lepší brát benzín s vyšším oktanovým číslem? Třeba W power a nebo W power Rising u Shellu? V papírech mám Natural 95 tak ale myslím, že bych vyšším měl jen polepšit tomu motoru. Co vy na to?
Astra 1,8 16V Irmscher
Reklama

corsaczek

Re: kolik oktanů je nejlépe brát

Příspěvek od corsaczek »

Pravděpodobně jde jen o reklamu, zatím mi žádný test nepřesvědčil o tom, že bych měl brát V-Power a podobný. Myslím, že s Naturalem 95 bude tvůj motor spokojenej :)
dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

corsaczek píše:Pravděpodobně jde jen o reklamu, zatím mi žádný test nepřesvědčil o tom, že bych měl brát V-Power a podobný. Myslím, že s Naturalem 95 bude tvůj motor spokojenej :)
Já u svého dieselu poznám V-Power diesel dost :) Auto je o dost živější a žere míň, ale s tim V-Power racing, tušim že to má bejt ten 100 oktanovej benzín, táta ještě než si koupil Háčko to zkoušel dát do svojeho Mercedes Benz C 220, a řikal, že vykonově vůbec žádnej rozdíl, akorát to dost znatelně víc žralo.
Ptal jsem se na to kamarádů co mají benzíňáky, jeslti to zkoušeli a všichni do jednoho řekli, že žádnej rozdíl + pár lidí dodalo, že jim to víc žere a zase naopak jsem se ptal kamarádů co mají diesli skrze V-Power diesel a všichni mi řekli, že to jde poznat pěkně, větší výkon, menší spotřeba.
Já od tý doby co jsem si tam poprvé V-power natankoval, tak tankuju už jen to, a jako řidič dost poznám, když jednou za čas tam cáknu naftu od jiný benzínky, neni to prostě ono a už se těšim, až tam zase dám v-power a rozdíl jsem pocítil pokaždý :) Ještě hodně chválim naftu od OMW, tam to jde taky dost dobře poznat na výkonu a spotřebě, že je to kvalitní nafta.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
lopuch

Příspěvek od lopuch »

ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

dark: z tebe musí být pumpaři nadšení, jak jim to pěkně žereš! menší spotřeba, větší výkon, ano to přesně chtějí slyšet :mrgreen: hlavně že se jim sypou prašule.
emvee

Příspěvek od emvee »

Začal jsem teď experimentovat s V-Power (obyč 95, ne racing) a musím říct, že rozdíl ve výkonu nepozoruju, ale o trochu míň to žere (tak do 0,5l na 100 km). Zhruba o tolik, že to více méně pokryje cenový rozdíl...

Slyšel jsem taky chválu na obyčejný 95 od ÖMV, ještě jsem nezkoušel, tak nevím...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

říká se že tyto kvaltní paliva snižují spotřebu je to dokázano,někde jsem to i četl myslim svět motorů nebo tak něco...a další důlkežuta věc je že nezanáší motor,svíčky atd
Opel Astra OPC
HerryCZ

Příspěvek od HerryCZ »

Kdesi na netu jsem cetl clanek o tom jake paliva co a jak. Mno a bylo tam receno neco ve smyslu, ze nease motory ty benziny s vyssim oktanem neumi az tak vyuzit (bavim se o benzinu) a jedine co tam je prinosem jsou aditiva, ktere jsou schopny mozna neco udelat s motorem, ale za neumerne vyssi cenu paliva s minimalnim efektem.
Opel Zafira A 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722) Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi S ni to neni tak squle jako s S100
dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

corsaczek píše:dark: z tebe musí být pumpaři nadšení, jak jim to pěkně žereš! menší spotřeba, větší výkon, ano to přesně chtějí slyšet :mrgreen: hlavně že se jim sypou prašule.
Prosimtě, já jsem tu psal, že jsem si to sám vyzkoušel a byl dost spokojenej, změnu ve výkonu a spotřebě jsem zaznamenal okamžitě a často zkoušel třeba 3 dny tankovat normální naftu, a pak si natankovat v-power diesel, a rozdíl jsem cítil na výkonu okamžitě a spotřeba, jak tu někdo psal jde od 0.5-0.8 litru dolu, takže přibrzdi :) protože já nikde nenapsal, že to tankuju, jen proto, že jsem si to někde přečetl ;)
Mimochodem, pochybuju, že když máš 1.6 budeš vědět jak se chová 1.9cdti 110 kw, když budeš pár dní jezdit denně na normální naftu a potom si tam dáš v-power ;)

Třeba sis mojí zprávu blbě přečetl, tak jen pro zopakování, měl jsem celou dobu namysli v-power diesel a ne racing, to tě omlouvá :) čao
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Hlavně v klidu :) Zprávu jsem si přečetl dobře, proto jsem napsal co jsem napsal. Fakt si pořád myslím, že zvýšení výkonu a snížení spotřeby je jen placebo efekt, protože to nikdo nikdy neprokázal a to těch testů už bylo plno. Psal sem to i na základě zkušenosti ze služebního (naftovýho - 125kW) auta, kde jsem opravdu žádný měřitelný rozdíl nepozoroval ;) Ale na druhou stranu, jestli ta nafta má fakt takový vliv na tvůj motor, tak bych to takoval pořád, protože snížená spotřeba ti vykompenzuje tu vyšší cenu.
Odpovědět