Prosim poradte Astra Z16XEP biely dym z vyfuku

Odpovědět
Pero49

Prosim poradte Astra Z16XEP biely dym z vyfuku

Příspěvek od Pero49 »

Dobry den mam takyto problem a za kazdu radu vopred dakujem...Astra H 1.6 77kw auto ma najete 230 000km..Problem zacal tym ze si motor zacal brat olej zo zaciatku to bolo cca 0.5l na 1000km a postupne sa to zvysovalo az pomali na 1 liter na 500km mozno aj viac dolieval som potom uz stale...aby toho nebolo malo po zohriati motora a naslednom pridani plynu sa vyvali z vyfuka nenormalny biely dym ze zaprasim vsetko za sebou ze nie je vidiet cesta...auto sa odviezlo k mechanikovi s tym ze rozobral motor prekruzkoval vymenil gufera ventilov vsetko prekontroloval zaroven vymenil rozvody olej filtre a povedal ze motor je v poriadku...na druhy den som isiel do prace 20km a znovu to po zohriati a pridani plynu zacalo nenormalne dymit takze moj problem pokracuje...nedymi to v kuse ale iba po zohriati motora sa dym vyvali naraz po pridani plynu a potom po urcitom case to sparvi znova...zaroven keby ste mi poradili mechanika co sa tymto motorom rozumie som zo Skalice TT kraj...Dakujem
Reklama

Marek65
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim poradte Astra Z16XEP biely dym z vyfuku

Příspěvek od Marek65 »

Vo valcoch sa robil aj vybrus alebo sa len menili kruzky? Valec je zevraj casom vybruseny mierne do vajca, tym padom nove kruzky si musia trocha sadnut na ten tvar, pokial sa nerobil aj vybrus. Takze moze to pri pridani zrat tadial este. Servisak ti k tomu nic nepovedal?
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
robert.68

Příspěvek od robert.68 »

pokud nezere olej, motor jede normalne, neprehriva se, nech vypalit vyfuk od oleje, to chvilku trva, jak jsi psal, ze uz to litalo vyfukem a nevysiluj :) Predpokladam, ze s vyfukem nic nedelal :)
Opel Astra 1,8 103 kW, Z18XER, Caravan, Cosmo, 2009, White Astra H Squadron
Pero49

Příspěvek od Pero49 »

Podla servisaka su valce v poriadku ze ich kontroloval co sa tyka motora povedal ze je v dobrom stave...no uvidime teda necham tomu nejaky cas mozno si to sadne alebo sa vypali ten vyfuk...
Odpovědět