Spojka LUK vs. SACHS
Spojka LUK vs. SACHS
Zdravím Vás Klubáci.
Na Astre 1.9cdti mi bude treba menit spojku komplet zotrvačník, lamela, prítlačný tanier, ložisko.
Začal som si zisťovať aj ceny a narazil som na to že sú v ponuke spojky od dvoch výrobcov.
Chcem sa Vás opýtať v čom je rozdiel Sachs a LUK? Ich ceny spojok sú rovnaké a na iních fórach chvália LUK a na iních zasa Sachs. Ak by som dal do auta LUK spojku a bola tam Sachs stane sa niečo? Alebo mám zachovať pôvodného výrobcu spojky?
Na Astre 1.9cdti mi bude treba menit spojku komplet zotrvačník, lamela, prítlačný tanier, ložisko.
Začal som si zisťovať aj ceny a narazil som na to že sú v ponuke spojky od dvoch výrobcov.
Chcem sa Vás opýtať v čom je rozdiel Sachs a LUK? Ich ceny spojok sú rovnaké a na iních fórach chvália LUK a na iních zasa Sachs. Ak by som dal do auta LUK spojku a bola tam Sachs stane sa niečo? Alebo mám zachovať pôvodného výrobcu spojky?
OPEL Astra-H Caravan 1.9CDTI 88kw 16V sport
- Reklama
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spojka LUK vs. SACHS
Nič sa nestane, nemá dôvod niečo sa stať. Keď dáš brzdové kotúče TRW a od výroby boli ATE, stane sa niečo? Nič....
Dokonca ani keď skombinuješ zotrvák SACHS a spojkovú sadu LUK.
Dokonca ani keď skombinuješ zotrvák SACHS a spojkovú sadu LUK.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
LUK je kvalitná značka? čo som pozeral tak SACHS a LUK majú ako jediný patent na dvojhmotnostné zotrvačníky tak by tam nemal byt rozdiel v kvalite že.
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Nie, nie je. Zotrvák LUK ale na 16V nie je v ponunke momentálne, teda ťažko ho zohnať.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
A keby som na auto dal zotrvačnik ktorý nieje na 1.9cdti 16V tak čo by sa mohlo stať? ako zistím či je zotrvačník spravny pre moje auto?Z19DTJ
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Njalepšie podľa VIN čísla. Iný dať nemôžeš, len ten, ktorý tam pasuje.
Filipe
Ja mam v aute sachs pro saaba....
, objednano v UK pres ebay. Podle vin se naslo OEM cilso a to se shodovalo s tim co bylo pro saab 19TID neboli FIAT 19 JTD 16 coz je nas "uzasny" motor 19DTH asi tak 
Ja mam v aute sachs pro saaba....

Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
ešte mám jednu otázku.
Aký je rozdiel v zotrváku na 1.9cdti a na 1.9cdti 16V.
Podla typu prevodovky?
Alebo je zotrvák úplne iný?
Aký je rozdiel v zotrváku na 1.9cdti a na 1.9cdti 16V.
Podla typu prevodovky?

Filipe
8v vs 16v ma jinak vykon a podle toho je i dimenzovany setrvak a mam pocit ze navic je tam i jiny pocet zubu na stredu pritlacaku ale...proste podle VINka si najdes jaky typ tam patri a pak uz jedno zda to bude LUk nebo Sachs, ja mam na aute sachs setrvak a zbytek je luk pac byl vyrazne levnejsi a "bohuzel" se spojka delala na 2x, nejdriv lamela s pritlacakem a pak az setrvak.
8v vs 16v ma jinak vykon a podle toho je i dimenzovany setrvak a mam pocit ze navic je tam i jiny pocet zubu na stredu pritlacaku ale...proste podle VINka si najdes jaky typ tam patri a pak uz jedno zda to bude LUk nebo Sachs, ja mam na aute sachs setrvak a zbytek je luk pac byl vyrazne levnejsi a "bohuzel" se spojka delala na 2x, nejdriv lamela s pritlacakem a pak az setrvak.
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Preto je dobre to robiť naraz...
Filipe proste máš 16 ventilový motor. Ďalšie 1,9 cdti sú 8 ventilové a majú iný zotrvačník.
Filipe proste máš 16 ventilový motor. Ďalšie 1,9 cdti sú 8 ventilové a majú iný zotrvačník.