Prosím o pomoc!!!
Prosím o pomoc!!!
ahojte, mám opla zafiru r.v.2006, 1,9 cdti, mám problém. začali mi kolísat otáčky a i pc mi píše spotřebu i 3x vyšší než obvykle. ale když vypnu motor a znovu nastartuju, tak je chvíli klid, ale po cca 5km se spotřeba zase zvedne a znovu musím zastavit...měla jsem to na diagnstice ale nic mi to nenašlo. a dnes se mi rozsvítila kontrolka od žhavení 

- Reklama
Re: Prosím o pomoc!!!
že by se vypaloval dpf?
Astra H Caravan 1.7CDTI, r.v. 2005, stříbrná
Dříve:
Astra F 3dv. 1.7TH, r.v. 1995, zelená metla
Fiat Uno 3dv. 1.3D, r.v. 1986, červená štětka
OP-Com - začátečník
Dříve:
Astra F 3dv. 1.7TH, r.v. 1995, zelená metla
Fiat Uno 3dv. 1.3D, r.v. 1986, červená štětka
OP-Com - začátečník
jj zaděláváš si na průser, přečti si návod k obsluze 

Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
díky za radu...ale co je dpf?
auto jsem koupila před 12 dny...takže radost, na kolik vyjde oprava??? 

- swabel
- Kontaktovat uživatele:
DPF je diesel particular filer - filter pevnych castic (na vyfukovom potrubi).
Ak to das do hladania tu na fore, pisalo sa tu o tom veeelmi vela.
Ak to das do hladania tu na fore, pisalo sa tu o tom veeelmi vela.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
hlavně když ti naroste spotřeba, tak se filtr DPF "vypaluje" od sazí = NEVYPÍNEJ MOTOR a pokračuj v jízdě (nebo když dojedeš třeba do práce, tak zastav na parkovišti a nech motor jet, dokud se filtr nevypálí)
proces vypalování trvá několik minut
a pokud jsi proces vypalování několikrát přerušila, tak doporučuju po práci vyjeď na dálnici a prevetivně nech filtr pořádně vypálit!
proces vypalování trvá několik minut
a pokud jsi proces vypalování několikrát přerušila, tak doporučuju po práci vyjeď na dálnici a prevetivně nech filtr pořádně vypálit!
Oprava zatiaľ nestojí nič. Ja som kúpil auto od ženy a tá riešila vypalovanie ako ty
čiže vypínala motor atd.Doplatil som na to ja keďže ten filter bol už tak zapchatý, že sa auto hodilo do núdzáku a bolo to.Doplazil som sa domov a auto išlo do servisu.
Boli dve možnosti ako to opraviť - softvérovo (zapnúť vypaľovanie) alebo mechanicky...
Nakoniec to opravili softvérovo a ja som platil 70 eur.Zbytočných 70 eur,ktoré som nemusel platiť keby si majiteľka o tom aute niečo zistila.

Boli dve možnosti ako to opraviť - softvérovo (zapnúť vypaľovanie) alebo mechanicky...
Nakoniec to opravili softvérovo a ja som platil 70 eur.Zbytočných 70 eur,ktoré som nemusel platiť keby si majiteľka o tom aute niečo zistila.
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
...a zkontroluj si hladinu oleje, (případně nech odsát co bude navíc) jelikož neukončenou regenerací nespálená nafta do něj stéká.
díky moc za rady, chtělo to opravdu tomu pořádně šlápnout, pak nevypínat motor, nechat nastartované a bylo to. otáčky šli sami dolů a i kontrolka od žhavení zhasla. všechno už je ok, díky moc 

Nejlepší je to dát pryč, nechat vykuchat a softwarově odstranit, vyjde to celé asi na 4-5 tisíc a máš navždy pokoj. Ono totiž když se to ucpe, tak to může udělat vetší průser než jen to, že budeš opravovat filtr, jelikož se všechen tlak z potrubí vrátí zpět do motoru, mě vylítali například všechny hadice.. a naštěstí se jen nasadili zpět, ale věřím, že někdo jinej takový štěstí neměl.. takže do tohohle bych zainvestoval, zbavíš se 1 a asi nejvetšího průser 21. století v automobilovim průmyslulucie píše:ahojte, mám opla zafiru r.v.2006, 1,9 cdti, mám problém. začali mi kolísat otáčky a i pc mi píše spotřebu i 3x vyšší než obvykle. ale když vypnu motor a znovu nastartuju, tak je chvíli klid, ale po cca 5km se spotřeba zase zvedne a znovu musím zastavit...měla jsem to na diagnstice ale nic mi to nenašlo. a dnes se mi rozsvítila kontrolka od žhavení

Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem