Ochrana motoru Slick 50

Odpovědět
FerdaXXL

Ochrana motoru Slick 50

Příspěvek od FerdaXXL »

Tak jsem dnes pořídil SLICK 50 tak jsem na to zvedavej. Nechal jsem se ukecat od kamaráda co s tím má mnoholeté a dobré zkušenosti. Aspon ušetřím za 1 litr oleje :)) Jakej na to máte názor vy ?
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...
Reklama

Kesi

Re: Ochrana motoru Slick 50

Příspěvek od Kesi »

U nás do dávajú do vybehaných heriek pred predajom :D . Vraj na mesiac to pomôže.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

Do heriek se dá nalejt ledaco i třeba to co funguje. Ale nový je nový. Měsíc taky dobrej 8-)

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Kamarád nalil něco podobného do auta, co nebralo skoro vůbec olej. Prevntivně. Prý to utěsní vůle a nanese na stěny válců bůhvíjaké molekuly které srovnají nerovnosti. Reklamu to mělo ve stylu "ušetříte palivo, sníží se hlučnost motoru a 10 z 10 mechaniků doporučuje". A to všechno za skoro pakatel - asi čtyři tisíce Kč (množství se počítá podle obsahu motoru :? )
Výsledkem je spotřeba oleje 1 litr na 1000 km. Nejspíš to zalepilo i pístní kroužky (když utěsnit, tak pořádně 8-) ) a kamarád teď přemýšlí co s tím. Nejspíš ušetří za palivo (deci na 100 km je přece olej), bude mít tichý motor (spálený olej zanese kat a utlumí výfuk) a 10 z 10 mechaniků bude mít nejspíš práci... :lol:
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

Romane nestraš :(

teď záleží co to bylo ... a co dělá tohle ... normálně se začínám báát :o

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

To už nevím. Já mu to jen rozmlouval, ale nedal si říct.

Jeden můj kamarád dělá ve vývoji (teď právě turba pro VW) a když jsme byli nedávno na pivu, tak jsem poslouchal (a se zájmem) přednášku o olejích. Nebudu to tady celé popisovat, ale když to shrnu, tak jakákoliv příměs do oleje může kvalitní olej jen znehodnotit a dokonce způsobit i zadření motoru!!! Kdyby tyto všemožné přípravky k něčemu byly, tak by je výrobci cpali do svých aut o stošest a chválili své motory kolik vydrží.
Nejlepší rada tedy je - používat kvalitní olej (není 5W-30 jako 5W-30) a dělat časté výměny oleje.

Kdo tomu nevěří nebo chce vědět víc, tak může jít s námi příště na pivo 8-)
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Oton
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oton »

Ja bych sel. :lol: :lol: :lol: :lol:
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

Ok Romane dam na tebe .... Díky

Na kvalitní olej a pravidelné výměny po 15 tis. nedám dopustit. Když měla moje Astra najeto cca 4000 km tak jsem měnil hned olej kvůli železným šponám a tak. Olej budu měnit po 15 000. Na oleji se nesmí šetřit a proto jsem si koupil ten SLICK50, ale pokusím se ho vrátit.

Ten kamarád co mi tento SLICK doporučil tak ho používá několik let a teď ho nalil do svého nového Mergla co má najeto 6 tis. km a spokojenost. Nebudu raději riskovat.

Vladdo

Příspěvek od Vladdo »

RomanK píše: Nejlepší rada tedy je - používat kvalitní olej (není 5W-30 jako 5W-30) a dělat časté výměny oleje.
Ktore oleje su podla teba tie lepsie a ktore horsie? Myslim znacky
vopred dakujem za odpoved
Astra H, 1.7 CDTi
Odpovědět