Nakonec jsem použil leštěnku s voskem od sheronu a zatím spokojenost.. Už jsem to měl doma takže mi přišlo zbytečné kupovat něco nového a tohle nechat dál ležet..
Na ostré chorvatské slunce to stačilo ( i na 1 denní průtrž, která nás zastihla ). Byl jsem až překvapený jako vždy, že se po chorvatských silnicích pohybuje až tolik oplů a samozřejmě zejména Astry H
Celková trasa tam zpět Brno - Trogir a nějaké ježdění po okolí = 2000 km s průměrnou spotřebou
6,3 l/100km. Což je myslím, na GTC 1.6 se 3 lidskými váhami + plným kufrem a zaskládanými 2 sedadly věcí, dobré (bylo 6 l/100 km ale sem tam nějaká zácpa a bylo 6,3).
Jediné nemilé překvapení byla pokuta od slovinských policistů za jízdu bez dálniční známky. Bohužel jsem důvěřoval navigaci a netušil jsem, že oproti všem zemím je ve Slovinsku potřeba mít dálniční známku i na rychlostních silnicích... Což znamenalo vyjet před Mariborem špatným výjezdem po modře značené rychlostní komunikaci (která byla podle navigace brána jako "mimo dálnice a zpoplatněné silnice") a po necelých 400 m než bych se stihl otočit mě už brali tuto chybu očekávající strážníci... Dokonce i ve 3 hodiny ráno. Takže tato chyba a moje nevědomost nás stála 150 EUR.
Takže pouze kdyby někdo z Vás byl neznalý tak jako já - pokud se budete při jízdě přes Slovinsko vyhýbat dálnici
tak můžete jet pouze po žlutě označených cestách a komunikacích, na modré rychlostní komunikace a zelené dálnice je potřeba předražená dálniční známka...
Později sem hodím nějakou fotku