Mně se osvědčilo na škrábance Tempo a flanelovou košili. Doporučuju napřed vyzkoušet někde kde to není vidět, na některých lacích nechá stopy. Já tím rozleštil škrábance u klik od nehtu a mapy pod zrcátky.
jen u škrábanců na zbytek normální leštěnku. Pomůže to parádně 8-)po převoskování nebylo nic vidět. Bohužel mam i škrábanec do je až na spodní lak a to už nepomůže jen trochu ho zahladí.
Tempo, to už je smirek ! Zkurví vrchní lesklou vrstvu laku a ten bude náchylnější ! To používej jen na starý vyšeptalý lak a auto před prodejem ! Doporučuji nějaký Color Magic od TurtleWaxu, nebo něco podobného.
Taky rozhodně nedoporučuji Tempo na laky které jsou v pořádku. Zbrušuje a ničí vrchní vrstvu čirého laku. Tempo je vhodné na zašlé laky kde se zbrušuje zvětralá vrstva laku, ale výsledek je vždy jen dočasný, potom dochází k urychlenému stárnutí laku kvůli narušení. Na tvůj případ můžu doporučit Meguiars ScratchX 2.0. Cena je vyšší jak u tempa, ale neuškodí a má velmi dobré krycí schopnosti. Stačí nanášet velmi tenký film, takže vystačí na hodně dlouho. Zároveň je potřeba vše zakrýt vrstvou vosku. Nejlépe tvrdého polosyntetického.
Tak žejo tempem jsem neleštil cele auto ale hlavně mapy pod zrcatky se kterejma leštěnka nic nezmohla, moje astra měla hodně zanedbanej lak o to líp vypadala uvnitř.