Kdy budete přezouvat na zimáky?

Kesi

Re: Kdy budete přezouvat na zimáky?

Příspěvek od Kesi »

Skúsme si tipnúť ja vravím že zima bude až od 10.11. ;)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Reklama

couddy

Příspěvek od couddy »

No já po dnešní předpovědi chytám trošku luft, že bych jel přezout zitra.
Protože o weekendu se může stát, že budu muset na Praděd a jestli tam dneska v noci nahčí ten slibovanej prašan....
Hlavně se bojím, abych pak v návalu servisů nemusel čekat týden. To se u mně nedá. ... ;)
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti

Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda

Skicamp.cz
Private Ski School

Chcibytinstruktor.cz
jaromirp

Příspěvek od jaromirp »

emvee píše: Já to nezkoušel, čili by mě ta odchylka po ujetí 300km docela zajímala (samozřejmě při +- konstantní venkovní teplotě a běžném způsobu jízdy - tzn. ne na okruhu a žádný gumování :D ).
U plynu jsem mel pri venkovni teplote 27°C u plynu zm2nu tlaku o cca 0,1 (misto 2,2 tam bylo 2,3).... u vzduchu si uz presne nepamatuji (je to moc davno) ale tusim neco kolem 0,5....

Ale na tom plynu je celkem jedno kolik km najedete.... ten opravdu drzi vesmes staly tlak....
Zafira 1,9CDTI (110kW) .....
emvee

Příspěvek od emvee »

jaromirp píše:U plynu jsem mel pri venkovni teplote 27°C u plynu zm2nu tlaku o cca 0,1 (misto 2,2 tam bylo 2,3).... u vzduchu si uz presne nepamatuji (je to moc davno) ale tusim neco kolem 0,5....

Ale na tom plynu je celkem jedno kolik km najedete.... ten opravdu drzi vesmes staly tlak....
Pokud narážíš na to, že vlivem ohřívání pneumatiky při jízdě se ten vzduch oproti dusíku roztáhl více a tím pádem více vzrosl tlak, tak je to podle mě nesmysl. Při teplotách běžných v přírodě mají všechny plyny stejný teplotní součinitel objemové roztažnosti, čili pokud jsi skutečně naměřil u vzduchu výrazně větší tlak, tak šlo podle všeho o chybu měření.

Nebo byl v té pneumatice ještě nějaký jiný bordel, který tu změnu tlaku způsobil :D
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek
77BUBU

Příspěvek od 77BUBU »

tak jelikoz u nas uz pada snih tak dnes du prezouvat abych to sve zlato nekde nerozbil...
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI74 kW
MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian »

Zdravim,

Ja budem prezuvat az cez vikend (bohuzial) - skor nemam cas. Ale u nas je uz pekny snehovy poprasok ... Vysocina je Vysocina ...

To emvee: Pravdu mas ...

To jaromirp: Precitaj si prispevok ... https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... usik#p8304
Logicky ked zacne uvazovat tak na to prides ze je to marketingovy tah ... ak na to neprides tak asi ta nikto nepresvedci o tom aby si si to tam daval ... a pokracuj vo vyhadzovani peniazkov von oknom ...

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek
lopuch

Příspěvek od lopuch »

ja uz budu zitra prezouvat. V pondeli jsem naimpregnoval pneumatiky + jsem napastoval povrch hlinikacu. A zitra si vymenim kola.. 205/55 R16 Dunlop SP Winter Sport M3 DSST NFS 8-)
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

ja myslim ze bude jeste hezky zatim necham byt,od pristiho tydne se to ma zlepsovat zas denni teploty na nejakych 12 stupnu....nejezdim do hor tak pockam
Opel Astra OPC
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Vidim to podobne, uvidime...
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
pekki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pekki »

emvee píše:
jaromirp píše:U plynu jsem mel pri venkovni teplote 27°C u plynu zm2nu tlaku o cca 0,1 (misto 2,2 tam bylo 2,3).... u vzduchu si uz presne nepamatuji (je to moc davno) ale tusim neco kolem 0,5....

Pokud narážíš na to, že vlivem ohřívání pneumatiky při jízdě se ten vzduch oproti dusíku roztáhl více a tím pádem více vzrosl tlak, tak je to podle mě nesmysl. Při teplotách běžných v přírodě mají všechny plyny stejný teplotní součinitel objemové roztažnosti, čili pokud jsi skutečně naměřil u vzduchu výrazně větší tlak, tak šlo podle všeho o chybu měření.

Nebo byl v té pneumatice ještě nějaký jiný bordel, který tu změnu tlaku způsobil :D
No hlavne, kdyz ti to v pneuservisu naplni dusikem, tak mas v pneu smes 1/3 vzduch (ktery obsahuje cca 80% dusiku) a 2/3 ten dusik - v pneumatice totiz, i po vypusteni, zustane atmosfericky tlak - leda ze by ti ten vzduch pred napustenim dusikem odsali ;) koeficeint teplotni objemove roztaznosti vzduchu 367,11E-05 K-1 a dusiku 367,1E-05 K-1
Zaver: - pro me je to jen marketingovy tah - jinak jedno leto sem na nej jezdil a rozdil sem rozhodne nepoznal
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
Odpovědět