Čudné zvuky z motoru

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Re: Čudné zvuky z motoru

Příspěvek od Dalik »

corsaczek píše:Jo jo, policejní sirénu znám z Octavie 2.0 TDI, pravděpodobně to dělá turbo.
Jo jo, já zas vždycky hledal v zrcátkách sanitku :D
Určitě turbo.
Reklama

Mazety

Příspěvek od Mazety »

kolik máš najeto?
EX Opel Astra H caravan
Jirka156

Příspěvek od Jirka156 »

Já nemám sice projev u Zafiry jako když jede sanita, ale turbo mi docela nepříjemně píská. Zvenku ale hlavně zevnitř vozu je slyšet kolem 1800ot/min pískání. S podivem, ale nepříjemnější je to za mokré vozovky. Dle diagnostiky turbo tlačí, ale otázka zda tak jak má. Pociťuji poslední týden škubání a cukání za jízdy a to i po vyčištění vstřikovačů. Nejvíce to škube na dvojku, ale vždy na všechny kvalty v rozmezí 1500-2000ot a ustálené jízdě v těchto otáčkách. Dokonce auto v 1800ot. kolikrát škubne jako turbo efekt. Při jízdě je to dost rušivé. A to vše jsem neměl.
11momo11

Příspěvek od 11momo11 »

Aké teplotné šoky? Mám 107500 km najazdené.

Ako to mám riešiť?

Ďakujem
dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Teplotné šoky? Spousta lidí si turbo odvaří samo kvuli pár ušetřeným minutám a to že nedodržují 2 pravidla.

Zahřívání a dochlazování turba.

Po každym zapnutí auta, pokud delé stojí bys měl nechat motor nechat pár minut na volnoběh, né sednout a ject - já ho v zimě nechávám i 8-10 minut.

Dál, třeba pojedeš 100 km, přijdeš a chcipneš motor a jdeš. OPĚT ŠPATNĚ - turbo je rozžhavené na vysokou teplotu a ty ho opět máš v klidu na volnoběh nechat aby se dochladilo - 3-5 minut je ideální.

Pokud tohle někdo nedodržuje tak dřív nebo později ho čeká pěkně drahá oprava. Netvrdim, že tvůj problém musí být způsobenej timhle, ale pokud ano - pak tě tahle zkušenost do budoucna, co se týče dochlazování a zahřívání turba vyjde hodně moc draze.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
11momo11

Příspěvek od 11momo11 »

Ahá , tak to sa mna netýka. Ja vždy naštartujem a za 3 min idem a pri vypnutí motoru nechám voľnobeh min 2min.
11momo11

Příspěvek od 11momo11 »

A čo teraz?
Mám zájsť do servisu? lebo čo?
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

auto se má zahřejvat jízdou a ne stáním na volnoběh, aspoň to všichni doporučujou
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA »

jj, suhlasim s vojtom, neodporuca sa nastartovat studeny diesel a nechat auto stat na mieste, ale pomalicky sa rozbehnut a par minut jazdit s lahkou nohou na nizsich otackach. Bol tu niekde na to odkaz na clanok myslim ze z idnes. Turbo predsa zabera az od urcitych otacok a ked sa auto nevytaca tak ani turbo moc nezabera.
S tym chladenim turba je odporucane napriklad po jazde po dialnici nechat auto chvilku na volnobehu. Ja to robim tak ze ked z dialnici vojdem do mesta, tak jazdim s lahkou nohou a na nizkych otackach. Najvacsi problem nastava na dialnici na pumpe, vtedy sa auto vypne okamzite a turbo ma vysoku teplotu.
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek
11momo11

Příspěvek od 11momo11 »

A čo teraz?
Mám zájsť do servisu? lebo čo?
Odpovědět